Over mij

Over Sija van der Kraaij

Hallo ik ben Sija van der Kraaij en gekwalificeerd topsportmasseur, gekwalificeerd sporttherapeut en gekwalificeerd topsporttherapeut met diverse masters. 

Ik werk met een klachtenregeling en ben daarvoor aangesloten bij de NGS. Hierdoor val ik onder de WKKGZ. Dit is ook een reden waarom ik in coronatijd gewoon door mag werken.

Sinds 2016 heb ik mijn vakdiploma sportmassage en ook mijn eigen praktijk eerst in Den Hoorn ZH, sinds 1 augustus 2020 in Heelweg GLD. Sinds 2019 heb ik mijn diploma behaald als NGS Sportmasseur. Sinds 2020 ben ik gekwalificeerd Sporttherapeut. in 2022 heb ik mijn masters in mobilisaties en manipulaties behaald Zelf heb ik veel affiniteit in de paardensport, ik ben eigenaar van Stal van der Kraaij geweest en heb zelf ook een paard. In de paardensport komen veel blessures voor, voornamelijk rugklachten, maar ook schouder en nek.

Verder ben ik werkzaam geweest binnen het grondverzet, samen met mijn man hebben wij dit bedrijf al heel wat jaren gehad, momenteel wordt dit voortgezet door mijn dochter en schoonzoon. Ook binnen het grondverzet komen veel klachten voor, ook voornamelijk rugklachten. Voornamelijk ontstaan deze door een verkeerde werkhouding, het vaak zwaar en op een verkeerde manier tillen. Hierdoor raakt het lichaam overbelast.

Vanaf Januari 2019 tot Juli 2020 ben ik op de woensdagavond werkzaam als masseur bij Atletiek vereniging Leiden geweest, hier behandelde ik samen met mijn collega`s de sporters. Wij verzorgen, behandelen en geven adviezen betreffende blessurepreventie en herstel. Dit zijn dan ook een aantal de redenen om sportmasseur te zijn, iedereen zonder klachten aan het werk en in de sport.

Sinds Augustus/September 2018 ga ik mee als masseur met de Tour For Life, een fietstocht van Italie naar Nederland, om geld op te halen voor de Daniel den Hoed stichting. Dit is een jaarlijks evenement waar ik graag mijn diensten aan ter beschikking stel.

Nieuwe uitdaging: juni 2022

In juni 2022 deed ik mee met een mountainbike tocht door Tanzania. Niet als vrijwilliger, maar als deelnemer. Dit was ten bate van het goede doel en ter ondersteuning van de AMRF Flying Doctors. Ik fietste 400 kilometer en 4000 hoogtemeters in 6 dagen, waarmee ik geld bij elkaar heb gebracht om meisjes besnijdenissen de wereld uit te helpen. 

Kijk gerust voor meer informatie op www.africaclassic.nl

Voorkom blijvende blessures

Naast het feit dat een massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.