Massage behandelingen

Altijd een passende behandeling

Massage staat voor de praktijk van het toepassen van gestructureerde en ongestructureerde druk. Daarnaast gaat het om de toepassing van spanning, beweging en trilling, manueel of met behulp van hulpmiddelen. Het zijn vooral de zachte weefsels in het lichaam die gemasseerd worden door de masseur. U kunt daarbij onder andere denken aan de huid, de spieren, het bindweefsel en de pezen, naast bijvoorbeeld de ligamenten, gewrichten en lymfevaten.

Voor iedere klacht past een specifieke behandeling om deze te verhelpen. Vaak werk ik met een combinatie van verschillende massages, net waar behoefte aan zal zijn. Ik kijk naar het gehele lichaam en de behoefte, of dat alleen sportmassage, ontspannings-massage of een combinatie zal zijn, bepaal ik aan de hand van de klachten. Hierin worden de triggerpoints ook niet vergeten. Bekijk hier al onze massages die wij geven.

Ons aanbod massages en behandelingen

Bij sportmassagepraktijk Van der Kraaij geven wij de volgende massages en behandelingen.

Sporttherapie

Binnen de sporttherapie behandel ik uiteenlopende sport-gerelateerde klachten en blessures aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierin wordt er `hands on` gewerkt in de keten van de wervelkolom en de armen en/of benen. Ik maak hierin onderscheid tussen specifieke en aspecifieke (overbelasting)klachten. Centraal staat de sporter met fysieke klachten in combinatie met de invloed van mentaal/emotionele factoren en de ontwikkeling hiervan. er wordt hierbij gewerkt ter bevordering van de intrinsieke, fysiologische herstelmechanisme van het lichaam zelf, denk aan ontspanning, mobiliteit, stabiliteit, doorbloedingsverbetering en beweeggedrag. Hierin werk ik in op de huid, bindweefsel, fascie, spieren en gewrichten.

Mobilisaties & manipulaties

Mobilisaties zijn gewrichtstechnieken om de verminderde beweeglijkheid van een gewricht te voorkomen en/of verbeteren. Ik werk hier voornamelijk mee om de normale beweeglijkheid van een gewricht, zeg maar range of motion, terug te brengen. Manipulaties gebruik ik als er sprake is van het niet halen van de volledige bewegingsuitslag en wat kan leiden tot pijn en/of stijfheid van een gewricht en heeft tot doel de anatomische bewegingsgrens van het gewricht te herstellen. Dit zijn technieken die ook in de osteopathie worden toegepast. Dit is zeer effectief en direct merkbaar met name in de beweeglijkheid en vermindering van pijn in/aan het gewricht. Ik werk hierbij voornamelijk op de fascie, bindweefsel en de diverse gewrichtsstructuren.

Sportmassage

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude techniek en vindt zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunst. Cupping draagt bij aan de verhoogde doorbloeding (hyperanemie), activeert het immuunsysteem en geeft een histamine reactie. Ook treedt er een huidverbetering op, omdat oude huidcellen sneller worden afgevoerd.

Dorn techniek

Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong heeft in Duitsland. Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin veel mensen achter de computer zitten. Doordat er in beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaats vindt is de Dorntherapie een zachte effectieve behandeling. De behandeling is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, nek en hoofdpijn verdwijnen.

Triggerpoints

Door trauma, operaties of door overbelasting ontstaan er door het gehele lichaam triggerpoints, dit zijn de zogenaamde knopen in de spieren. Ook hier kan ik je mee helpen.

Ontspanningsmassage

Om de stress en spanning van alle dag kwijt te raken, is het ook mogelijk om een heerlijke ontspanningsmassage te boeken.

Massage volgens Breuss

Dit is een tussenwervelmassage die in combinatie met de van Dorntechniek gegeven wordt, dit zorgt voor een ontspannen rug.

Voorkom blijvende blessures

Naast het feit dat een massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help je je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom je met een sportmassage overbelasting van je spieren en dus blessures.